ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Powered by Multinformatica I.T.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

  Πελάτης – Αγροσύμβουλος
  Κατηγορία – Τεχνολογικές Δομές
  Υλοποίηση – Multinformatica I.T.
  Υπεύθυνος – Λουκάς Xιμένα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

  Εγκατάσταση δικτύου Ethernet.
  Εγκατάσταση δικτύου WiFi.
  Δικτυακή Αποθήκευση – Nas
  Support ready για απομακρυσμένη υποστήριξη.
  Cloud Back-Up

Εγκατάσταση δικτύου Ethernet

Powered by Multinformatica I.T.

ethernet-lan-diagram

Ενσύρματο Δίκτυο

Για την δυνατότητα επικοινωνίας των υπολογιστών της εταιρείας να χρησιμοποιούν κοινούς δικτυακούς πόρους, να ανταλλάσουν δεδομένα και να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ. Δημιουργήσαμε κάποιες θέσεις εργασίας με στατική IP. Ακόμη επιληφθήκαμε της ασφάλειας αυτών με την δημιουργία Χρηστών, Κωδικών Πρόσβασης και εγκατάστασης των απαραίτητων λογισμικών προστασίας (Antivirus).

Εγκατάσταση δικτύου WiFi

Powered by Multinformatica I.T.

Ασύρματο Δίκτυο

Για την ευκολότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω διάφορων συσκευών, εγκαταστήσαμε ένα ασύρματο δίκτυο πρόσβασης (WiFi). Ορίσαμε επίσης σε υψηλά επίπεδα την ασφάλεια του.

Wi-Fi-network

Δικτυακή Αποθήκευση – NAS

Powered by Multinformatica I.T.

Nas

NAS

Η καλύτερη αποθηκευτική λύση για ένα πλήρες δίκτυο λέγεται NAS (Network Attached Storage), στην ουσία πρόκειται για ένα σκληρό δίσκο με το δικό του λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί ανεξάρτητα ως μία απλή δικτυακή συσκευή. Εκεί αποθηκεύουν οι υπάλληλοι της εταιρείας τα δεδομένα τους.

Πλεονεκτήματα

• Γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους.
• Ταυτόχρονη αναπαραγωγή αρχείων από πολλαπλούς χρήστες
• Καλύτερη οργάνωση και αναζήτηση των αρχείων και φακέλων.

• Δεν χρειάζεται να δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας για κάθε υπολογιστή ξεχωριστά αλλά αρκεί το αντίγραφο ασφαλείας του NAS.

Απομακρυσμένη υποστήριξη

Powered by Multinformatica I.T.

Support ready

Εγκαταστήσαμε σε κάθε ένα υπολογιστή της εταιρείας το κατάλληλο λογισμικό έτσι ώστε να μπορούμε να “επικοινωνήσουμε” μαζί του σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Με την εγκατάσταση του λογισμικού λοιπόν, είμαστε σε θέση να επιλύσουμε ένα αρκετά σημαντικό όγκο προβλημάτων που παρατηρούνται στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Όλα αυτά χωρίς την ανάγκη να μεταφερθούμε στον χώρο σας εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήματα για την επιχείρησή σας

Nas

Cloud Backup

Powered by Multinformatica I.T.

Nas

Τεχνολογία Cloud

Tα αντίγραφα ασφαλείας είναι αντίγραφα πρωτότυπων δεδομένων υπολογιστών (έγγραφα, αρχεία, φάκελοι κτλ.) που δίνουν τη δυνατότητα για άμεση ανάκτηση του πρωτοτύπου σε περίπτωση απώλειας για οποιοδήποτε λόγο. Τα αντίγραφα ασφαλείας αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα, που οι πληροφορίες είναι το κύριο εργαλείο εργασίας των επιχειρήσεων. Ο βέλτιστος τρόπος για ασφαλή διατήρηση των σημαντικών πληροφοριών είναι σε κρυπτογραφημένους φακέλους οι οποίοι θα αποθηκεύονται σε cloud περιβάλλοντα. Έτσι έχουμε την προστασία των δεδομένων μας, ακόμη και σε εξαιρετικά απίθανες περιπτώσεις.